T-SEJTES IMMUNVÁLASZ TESZT - sejtszintű immunitás vizsgálat

FONTOS: Amennyiben úgy érzi, Önnek jelenleg is fennálló tünetei lehetnek, PCR tesztre van szüksége! 

SARS-CoV-2 fertőzés vagy oltás hatására kialakult sejtes (celluláris) immunitás, azaz a T-sejtes immunválasz kimutatására szolgáló IGRA (interferon-gamma release assay) vizsgálat (vénás vérből) 

Rendkívül magas hatékonyságú és 98% specificitású, ELISA eljárással és vénás vérből vett teszt,
amely jelenleg a legjobb vizsgálati módszer a TARTÓS COVID-19 elleni védelem megállapítására!

Egyszerű, gyors, biztonságos ügyintézéssel és mintavétellel!

T-SEJTES IMMUNVÁLASZ TESZT IGÉNYBEVÉTELÉNEK FOLYAMATA: 

1. Kérjük, kattintson az „IDŐPONTFOGLALÁS T-sejtes immunválasz teszt” gombra
2. Regisztráljon vagy jelentkezzen be időpontfoglalási felületünkön.
3. Időpontfoglalási oldalunkon válassza ki az igényelni kívánt teszt típusát és az Ön számára legmegfelelőbb időpontot.
4. A megadott időpontban jöjjön el a vizsgálati helyszínre
5. Ezt követően, pár perc alatt, elvégezzük az igényelt tesztet
6. A teszt után egyenlítse ki a vizsgálat összegét*
7. A vizsgálatot és fizetést követően a regisztráció során megadott e-mail címére kiküldjük teszteredményét

MI VAGYUNK AZ EGYIK ELSŐ MAGÁNKLINIKA, AMELY T- SEJTES IMMUNVÁLASZ TESZTET KÍNÁL A COVID-19 TARTÓS VÉDETTSÉGÉNEK, A T-SEJTES IMMUNVÁLASZNAK A MEGHATÁROZÁSÁRA!

Önnél kialakult a COVID-19 fertőzés vagy az oltás hatására TARTÓS T-sejtes immunválasz?

ISMERJE MEG ÁLLAPOTÁT VIZSGÁLATUNKKAL: megjelentek-e a specifikus T-sejtek szervezetében?

A T-sejtes immunválasz teszt célja a T-sejtek és az általuk közvetített immunválasz kimutatása a SARS-CoV-2-re, amely különbözik az antitest szintet mérő szerológiai vizsgálatoktól. A sejtes immunitás és az antitest alapú immunitás az adaptív immunválasz két ága. Mindkét vizsgálati módszer és mérésük különböző információkat nyújt a COVID-19 betegség aktivitásáról és az egyén személyes immunitásáról.

Antitestek nem feltétlenül jelennek mindenkinél akár fertőzött volt, akár felvette a védőoltást, és mostanra kimutatásra került az is, hogy előfordulhat, hogy hosszú idő után nem detektálhatóak, nem kimutathatóak már a szervezetben. Azonban a T-sejtes immunválasszal már egy tartós és hosszú távú védettséget lehet megállapítani.

T-SEJTES IMMUNVÁLASZ TESZT / CELLULARIS IMMUNVÁLASZ TESZT / SEJTES IMMUNVÁLASZ TESZT:

Ha egy személy ki van téve a COVID-19 fertőzésnek, immunrendszere reagál a vírus eltávolítása érdekében. Ennek a válasznak az egyik része, hogy olyan specifikus T-sejteket állít elő a szervezet, amelyek vagy maguk képesek kiirtani a vírust (Killer T-sejtek – vagy helyesebben citotoxikus T-sejtek), vagy támogatni más T-sejtek és antitestek (Helper T-sejtek) munkáját. Az emberek egy része vírusfertőzésre vagy a védőoltásra reagálva termel T-sejteket, de ennek kimutatására szükséges egy T-sejtes immunválasz vizsgálat.

Az általunk használt T-sejtes immunválasz teszt mindegyik típusú T-sejt kimutatására alkalmas, amellyel megállapítható a tényleges, hosszú távú védettség a COVID-19 fertőzéssel szemben. Valamint a különféle mutánsok aminosav-szerkezete nem különbözik egymástól alapvetően, ezért a módszer mindegyik variáns esetén alkalmazható.

KINEK AJÁNLOTT A T-SEJTES IMMUNVÁLASZ TESZT ELVÉGZÉSE?

 • aki már átesett a COVID-19 vírusfertőzésen,
  és szeretné tudni, hogy kialakult-e benne a tartós immunitás
 • aki már több mint fél-1 éve esett át a COVID-19 vírusfertőzésen
  (ilyenkor többségében már nincs a szervezetben kimutatható antitest)

  és szeretné tudni, hogy kialakult-e benne a hosszú távú immunitás
 • aki feltételezi, hogy akár tünetmentesen is, de átesett már COVID-19 vírusfertőzésen,
  és szeretné tudni, hogy kialakult-e benne a tartós immunitás
 • akinek kimutatott antitest van a szervezetében,
  (az antitestek száma lecsökken vagy megszűnnek idővel)
  de szeretné tudni, hogy hosszú távú-e az immunitása
 • akinek antitest-szint vizsgálat nem mutatott ki ellenanyagot a szervezetében, de igazoltan fertőzött volt,
  és így szeretné megtudni, hogy ennek ellenére kialakult-e benne a tartós immunitás
 • akinek antitest-szint vizsgálat nem mutatott ki ellenanyagot a szervezetében, de felvette már az oltást,
  és így szeretné megtudni, hogy ennek ellenére kialakult-e benne a tartós immunitás
 • aki már felvette bármelyik védőoltást,
  de szeretné tudni, hogy hosszú távú-e az immunitása
 • aki már felvette bármelyik védőoltást, de utána nem volt kimutatható antitest a szervezetében,
  de szeretné tudni, hogy kialakult-e benne a tartós immunitás

MIÉRT AJÁNLOTT A T-SEJTES IMMUNVÁLASZ VIZSGÁLAT ELVÉGZÉSE?

A T-sejtes immunválasz kimutatásával, a SARS-CoV-2-re reagáló T-sejtek mérésével megállapítható, hogy fertőzés vagy oltás hatására kialakult-e a szervezetben hosszú távú védettség a vírussal szemben. Ezek a speciális fehérvérsejtek felismerik és elpusztítják a vérben lévő vírusokat.

Ez a fajta védettség tovább tart, mint amit a vérben keringő ellenanyag/antitest adhat. Ennek köszönhetően nincs szükség esetleges oltásismétlésre vagy az oltás felvételére a védettség létrejöttéhez (fertőzés esetén), illetve magasabb fokú védettséget nyújthat szervezete a lehetséges mutáns vírusokkal szemben.

A T-sejtes immunitásnak köszönhetően képes egyes emberek immunrendszere gyorsabban elbánni az új típusú koronavírussal!
Ismerje meg a legújabb tudományos felfedezéseket: KATTINTSON a teljes cikk elolvasásához!
Derítse ki T-sejtes immunválasz tesztünkkel, hogy az Ön szervezetének is van-e már T-sejtes védettsége a vírussal szemben!

A vizsgálat nem alkalmazható a következő esetek megválaszolására:

Hogyan kell készülni a mintavételre? 
A tesztnek nincs előfeltétele. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani, illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem. Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció) (nem szükséges éhgyomorra)

Minta típusa: alvadásban gátolt teljes vér

Specificitás, szenzitivitás a tesztleírás alapján: specificitás 96,6% (rendkívül érzékeny módszer és magas hatékonyságú)

A vizsgálat ára: 39.900 Ft

A mintavétel ára: Laborcsomagunkra a vizsgálati díjon felül 2000 Ft vérvételi díjat számolunk fel.

Eredmény kiadása: 48-72 óra

FONTOS: Amennyiben úgy érzi, hogy Önnek jelenleg is fennálló tünetei lehetnek, PCR tesztre van szüksége.

T-SEJTES IMMUNVÁLASZ TESZT vizsgálati eredményének értelmezése:
T-sejtes vizsgálat esetében az interferon-gamma szint kerül mérésre, amely a koronavírus tüske fehérjéje ellen képződik. Feltehetőleg 2-3 hónappal a fertőzést vagy oltást követően alakul ki. Amennyiben valakinek nincs kimutatható antitest-szintje az még nem feltételezi azt, hogy sejtes immunitása sincs. A leleten POZITÍV vagy NEGATÍV szövegezés szerepel, illetve a konkrét számérték U/ml-ben megadva

 • Pozitív az eredmény (>100U/ml),
  vagyis a szervezetben jelen vannak T-sejtek, van T-sejtes immunválasz, ami azt jelenti, hogy kialakult a szervezetben a hosszú távú, ún. memória sejtes védettség a COVID-19 vírussal szemben.

 • Negatív az eredmény (<100 U/ml),
  vagyis a szervezetben nincsenek jelen T-sejtek, nincs T-sejtes immunválasz, ami azt jelenti, hogy nem alakult ki még hosszú távú, ún. memória sejtes védettség a szervezetben a COVID-19 vírussal szemben.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.

T-sejtes immunválasz teszt | Gyakran Ismételt Kérdések

A mintavételt követően 48-72 órán belül kiküldik kollégáink a teszteredményt a megadott e-mail címre.

A mintavételt tapasztalt egészségügyi szakemberünk végzi könyökhajlati vénás vérből (vénapunkció), amely nem szükséges éhgyomorra, és a legminimálisabb vérmennyiség kerül levételre, így problémát se okozhat a levétel. Azonban mindenképpen jelezze kollégáink felé, hogyha bármilyen korábbi vagy fennálló problémája van a vérvétellel kapcsolatban (pl.: rosszullét, ájulás, stb.).

A vizsgálat a teljes vér T-sejtes stimulációját követően az interferon-gamma képződését ELISA (Enzyme-Linked Immunsorbent Assay) módszerrel mutatja ki.

A teszt elvégzése előtt nincs semmilyen tilalom vagy követelmény, viszont ajánlott előtte a bő folyadék fogyasztása (víz), mely elősegíti a mintavételezést. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani (alkoholos és koffein tartalmú ételek/italok viszont kerülendők), illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem.

Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

SARS-CoV-2 fertőzés vagy oltás hatására kialakult sejtes (celluláris) immunitás, azaz a T-sejtes immunválasz kimutatására szolgáló IGRA (interferon-gamma release assay) vizsgálat.

Az IGRA (Interferon-gamma release assay) módszerrel (EuroImmun) megvizsgálható a T-sejtes immunválasz a COVID-19 betegséget okozó (SARS-CoV-2) vírus jelenlétére alkalmas teszt. A vizsgálat akkor ad pozitív értéket, ha a vizsgált személy celluláris (sejtes) immunrendszere a vírus bizonyos fehérjéinek jelenlétére képes válaszolni, és gamma-interferon termelést indít – ez annak a jele, hogy vagy átesett a megbetegedésen (akár tünetmentesen is), vagy a felvett védőoltás kialakított a várt immunválaszt. A T-sejtes immunválaszt teszt a tartós és hosszú távú védettségről ad információt.

A vizsgálat az akut fertőzésről nem ad információt. A real time RT-PCR-rel és antigén gyorstesztekkel történő vírus fertőzés detektálását nem váltja ki. Aktuális fertőzésről nem ad információt.

Antitestek nem feltétlenül jelennek mindenkinél akár fertőzött volt, akár felvette a védőoltást, és mostanra kimutatásra került az is, hogy előfordulhat, hogy egy idő után nem detektálhatóak, nem kimutathatóak már a szervezetben. Azonban a T-sejtes immunválasszal már egy sejtszintű, tartós és hosszú távú védettséget lehet megállapítani a COVID-19 vírussal szemben.

NEM: T-sejtes immunválasz tesztünk nem váltja ki se a PCR tesztet, se az Antigén gyorstesztet, se a védettségi igazolványt, se más beutazási kötelezettséget, illetve egyelőre a kormány nem adott ki arra vonatkozóan rendelkezést, hogy védettségi igazolványt adna pozitív teszteredmény esetén.

A védőoltás típusától függetlenül, legalább 1 hónapnak kell eltelnie a 2. oltást követően a tesztig.