OLTÁS UTÁNI ANTITEST TESZT : Ismerje meg oltása hatékonyságát!

Kérjen kombinált COVID-19 antitest tesztet (SARS-CoV-2 tüske-fehérje (S) és nukleokapszid (N) elleni antitestek vizsgálata), amivel nem csak oltása hatékonyságát ismerheti meg, hanem egyben azt is, hogy volt-e már korábban vírusfertőzött!

FONTOS: Amennyiben úgy érzi, Önnek jelenleg is fennálló tünetei lehetnek, PCR tesztre van szüksége! 

SARS-CoV-2 tüske-fehérje (S) elleni IgG antitestek meghatározására szolgáló, antitest-szint ellenőrző vizsgálat (vénás vérből)

Előzetes ONLINE bejelentkezés szükséges!
Egyszerű, gyors, biztonságos ügyintézéssel és mintavétellel!

OLTÁS UTÁNI ANTITEST TESZT IGÉNYBEVÉTELÉNEK FOLYAMATA:

1. Kérjük, kattintson az „IDŐPONTFOGLALÁS Oltás antitest teszt” gombra
2. Regisztráljon vagy jelentkezzen be időpontfoglalási felületünkön.
3. Időpontfoglalási oldalunkon válassza ki az igényelni kívánt teszt típusát és az Ön számára leginkább megfelelő időpontot.
4. A megadott időpontban jöjjön el a vizsgálati helyszínre.
5. Ezt követően, pár perc alatt, elvégezzük az igényelt koronavírus tesztet.
6. A teszt után egyenlítse ki a vizsgálat összegét*.
7. A vizsgálatot és fizetést követően a regisztráció során megadott e-mail címére kiküldjük teszteredményét.

ISMERJE MEG ÁLLAPOTÁT TESZTÜNKKEL: megjelentek-e a védőoltás után a specifikus antitestek?

A pandémiát okozó koronavírus tüske (Spike, „S”) fehérjéje elleni IgG szint meghatározása során kapott pozitív eredménye igazolja, hogy kimutatható az új koronavírus elleni védőoltás következtében termelődő ellenanyag.
Érdemes az oltási dokumentációban írtak alapján, a teljes védettség kialakulásának várható ideje után, elvégeztetnie a tesztet (pl. a PFIZER esetén a 2. vagy az utolsó oltás után minimum 7 nappal ;  a kínai Sinopharm esetén a 2. oltás vagy az utolsó oltás után minimum 3 héttel).

OLTÁS UTÁNI ANTITEST TESZT

Egy fertőzés során többféle ellenanyag termelődik, hiszen a vírusnak több eleme is immunreakciót válthat ki. Egyéni különbségek láthatók abban is, melyik típusú antitest milyen mértékben és mennyi ideig mutatható ki utána.  A COVID-19 megbetegedés megelőzésére használt oltások is különböznek abban, hogy milyen ellenanyag-választ képesek kiváltani. Ezt nagyban meghatározza az oltóanyag technológiája, de tesztünkkel minden esetben kimutatható az immunválasz.

Amennyiben a COVID fertőzést tünetekkel, vagy tünetmentesen átvészelte, a vizsgálat pozitív eredményt adhat, tehát az „S” protein elleni IgG emelkedett szintet mutathat. Ez a folyamat a védőoltás hatásához hasonló mechanizmus alapján jön létre, és a vírus elleni hatékony védelem jele lehet.

A vizsgálat nem alkalmazható a következő esetek megválaszolására:

 • Aktuális fertőzőképesség meghatározása – ehhez PCR vizsgálat szükséges!
 • Nem különíti el a korábban lezajlott infekciót az éppen aktívan zajló fertőzéstől!

Hogyan kell készülni a mintavételre? 

A tesztnek nincs előfeltétele. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani, illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem. Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció) (nem szükséges éhgyomorra)

Minta típusa: savó, natív vér

Specificitás, szenzitivitás a tesztleírás alapján: specificitás 99,55%, érzékenység a tünetek megjelenése után 15 nappal 99,37%, a PCR–pozitivitás után 15 nappal 98,81%

A vizsgálat ára most csak 5.900 Ft  kedvezményesen:(10.000 Ft helyett)

A mintavétel ára: Laborcsomagunkra a vizsgálati díjon felül 2000 Ft vérvételi díjat számolunk fel.

Eredmény kiadása6-8 órán belül.

FONTOS: Amennyiben úgy érzi, hogy Önnek jelenleg is fennálló tünetei lehetnek, PCR tesztre van szüksége.

OLTÁS UTÁNI ANTITEST TESZT vizsgálati eredményének értelmezése:

Az IgG S teszt, vagyis a tüskefehérje elleni antitest-szint vizsgálata kvantitatív mérés, ahol a POZITÍV vagy NEGATÍV szöveges értékelés mellett feltüntetésre kerül a pontos antitest mennyiség U/ml (unit/mililiter)-ben megadva. Oltást követően, ha magas a szintje az az oltás hatékonyságáról adhat információt.

 • Pozitív az eredmény, ha a mért érték ≥ 0,8 AU/ml. A vizsgált páciens szervezetében a koronavírus elleni antitest jelen van.
 • Negatív az eredmény, ha a mért érték < 0,8 AU/ml. A vizsgált páciens szervezetében a koronavírus elleni antitest nincs jelen.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.

Oltás utáni antitest teszt (IgG S) | Gyakran Ismételt Kérdések

A mintavételt követően 6-8 órán belül kiküldik kollégáink a teszteredményt a megadott e-mail címre.

A mintavételt tapasztalt egészségügyi szakemberünk végzi könyökhajlati vénás vérből (vénapunkció), amely nem szükséges éhgyomorra, és a legminimálisabb vérmennyiség kerül levételre, így problémát se okozhat a levétel. Azonban mindenképpen jelezze kollégáink felé, hogyha bármilyen korábbi vagy fennálló problémája van a vérvétellel kapcsolatban (pl.: rosszullét, ájulás, stb.).

A COVID-19 oltási utáni antitest-szint meghatározása minősített műszerrel és reagensekkel történik. A módszer alapja a kemilumineszcencia (ELICA). A vizsgálat során a koronavírus IgG (S) tüske fehérjéje ellen termelődött antitest-szintet vizsgáljuk.

A teszt elvégzése előtt nincs semmilyen tilalom vagy követelmény, viszont ajánlott előtte a bő folyadék fogyasztása (víz), mely elősegíti a mintavételezést. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani (alkoholos és koffein tartalmú ételek/italok viszont kerülendők), illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem.

Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

Oltás utáni antitest tesztünk a SARS-CoV-2 tüske-fehérje (S) elleni IgG antitestek meghatározására szolgáló, antitest-szint ellenőrző vizsgálat.

Ez a szerológiai vizsgálat az immunrendszernek az védőoltásra adott válaszát, a pandémiát okozó koronavírus tüske (Spike, „S”) fehérjéje elleni IgG S antitest-szintet mutatja ki, vagyis pozitív esetben, hogy kimutatható az új koronavírus elleni védőoltás következtében termelődő ellenanyag.

 • mRNS oltások esetében (pl.: Prfizer, Moderna) a 2. oltás után minimum 1 hét
 • Vektor alapú oltások esetében (pl.: AstraZeneca, Szputnyik) a 2. oltás után minimum 3 hét
 • Elölt vírust tartalmazó oltások esetében (pl.: Sinopharm) a 2. oltás után minimum 3-4 hét
 • Amennyiben felvette már a második oltását, és azt követően megvárta a szükséges időt (előző kérdésben szereplő időtartamok), de mégis negatív lett teszteredménye, akkor ajánljuk T-sejtes immunválasz tesztünket, mivel vannak olyan oltás típusok vagy sarkalatos esetek, amikor a szervezet nem termel antitestet az oltás hatására.

  Azonban a sejtes immunitás, vagyis a tartós és hosszú távú COVID-19 elleni védelem attól még kialakulhatott a szervezetben, amit T-sejtes immunválasz tesztünkkel ismerhet meg. Utóbbi vizsgálattal kiderülhet, hogy antitest hiány ellenére is védett-e a COVID-19 vírussal szemben, illetve hogy nem szükséges esetleg még egy oltást felvennie.

  Oltás utáni antitest tesztjét követően, amennyiben lelete negatív lett, szükség esetén keresse fel háziorvosát, kezelőorvosát, aki javaslatot tehet újabb vakcina beadására.