ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

Minden tesztünk elvégezhető bármilyen korosztály számára.

IGEN: Kisgyermekek számára is elvégezhetőek a tesztek.

PCR és antigén vizsgálatok esetében rágópálcát biztosítunk 6-10 éves korosztályig, így számukra csak szájból történik a mintavétel. Amennyiben utazás miatt szükséges a teszt, érdemes tájékozódni az adott országba történő beutazás szabályairól, mivel az országok csak bizonyos hónapot, vagy kort elért gyermekek esetében kérnek a beutazáshoz tesztet.

Az antitest és T-sejtes immunitás vizsgálatok könyék hajlati vénás vérből történnek minden korosztály számára. Egész kis gyermekeknek ez esetleg problémát okozhat, amennyiben a gyermek érzékeny az ilyen jellegű vizsgálatokra

NEM: Beutaló semmiképpen sem szükséges tesztjeinkre, elégséges csak regisztrálnia tesztjeinkre:

idopontfoglalas.implantcenter.hu

covidteszt@implantcenter.hu

+36 1 422 0808

A tesztelést és a leleteke kiadását akkreditált laboratóriumunk az A2Gen Service Orvosi, Laboratóriumi, Diagnosztikai Szolgáltató Kft. végzi --> www.a2gen.hu 

IDŐPONT | ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

Vizsgálatainkra egyszerűen és gyorsan tud időpontot foglalni

Online felületünkön: www.idopontfoglalas.a2gen.hu

Telefonon kollégáinknál: +36 1 422 0808

Amennyiben nincs előre lefoglalt időpontja, úgy is tudjuk fogadni nyitvatartási időben, de ebben az esetben nem tudjuk garantálni, hogy sorban állás és várakozás nélkül veheti igénybe tesztjeinket.

Jelenleg e-mailben (info@a2gen.hu vagy a covidteszt@implantcenter.hu) vagy telefonon (+36 1 422 0808) van lehetőség módosítani vagy lemondani az időpontot. Kérjük, amennyiben megteheti, keresse fel ez ügyben kollégáinkat.

Mintavevő helyeink kapacitási korlátjai miatt érdemes pár nappal előre foglalni már időpontot, amit online időpontfoglalási felületünkön könnyen és gyorsan megtehet (idopontfoglalas.implantcenter.hu) vagy telefonon kollégáinknál (+36 1 422 0808).

Általában tudunk a teszt szükségességének napjára is időpontot biztosítani, de ajánljuk a korábbi regisztrációt, hogy elkerülje a várakozást.

Több ember együttes időpontfoglalása lehetséges foglalási oldalunkon, amihez mindössze egyetlen regisztráció szükséges.

Amennyiben problémája akad a regisztrációval kapcsolatban, keressen minket: +36 1 422 0808 ; info@a2gen.hu

TESZTEREDMÉNY | ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

A teszteredményeket a (online / telefonos / személyes) regisztráció során megadott e-mail címre küldjük ki*, a csatolt leletet jelszóval ellátva, magyar és angol nyelven egyaránt továbbítja laboratóriumunk.

Amennyiben az ígért kiküldési időn túl sem érkezik meg az eredmény e-mail fiókjába, úgy kérjük, ellenőrizze a SPAM mappáját is, hogyha ott sem találja, vegye fel velünk a kapcsolatot: +36 1422 0808

*antigén gyorstesztünk eredménye 15-20 percen belül kiértékelődik, azt a helyszínen van lehetőség megvárni.

Minden tesztünk leletén magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények. Az angol nyelvű információkat és eredményeket mindenhol el kell, hogy fogadják, így magyar-angol nyelven felül, másik nyelven nincs lehetőség kérni a leleteket.

A hivatalos, hatóságilag elfogadott leleteinken a személyes adatokon kívül feltüntetésre kerül a vizsgálat pontos típusa, a vizsgálat kivitelezéséhez használt módszer neve és a minősített reagensek típusa. A leleten szereplő eredményen kiértékelés céljából feltűntetésre kerül a referencia tartomány (COVID-19 IgG vizsgálatok és COVID-19 sejtes immunitás) a nemzetközileg használt mértékegységekkel együtt, illetve a kiértékelést segítő magyarázatok, mind magyar, mind angol nyelven.

Kérjük, ellenőrizze, hogy megfelelően adta-e meg e-mail címét a vizsgálat előtt, és hogy mire kérte a lelet kiküldését.

Amennyiben az e-mail megfelelő, és az ígért kiküldési időn túl sem érkezik meg az eredmény e-mail fiókjába, úgy kérjük, ellenőrizze a SPAM mappáját, illetve GMAIL esetében a "Promóciók" fül alatt is. Amennyiben ezeken a helyeken se találja, vegye fel velünk a kapcsolatot: +36 1 422 0808

Magyarországi lakcímmel, TAJ számmal rendelkezők esetében IGEN. Akkreditált laboratóriumunknak hatóságilag meghatározott és lejelentési kötelezettsége van, így mind a negatív, mind a pozitív teszteredményeket is folyamatosan töltik fel kollégáink az EESZT rendszerébe.

Külföldiek esetében, TAJ szám hiányában NEM kerülnek fel az EESZT rendszerébe az eredmények.

Amennyiben a teszt után 1-2 héttel sem látja eredményét az EESZT rendszerében, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot: +36 1 422 0808

 

MINTAVÉTEL | ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

Kiszállással történő vizsgálatra PCR tesztünknél és Antigén gyorstesztünknél VAN lehetőség.

Ezzel kapcsolatban külön egyeztetés szükséges e-mailben: covidteszt@implantcenter.hu

ÉRKEZÉSÉT A SARKON TALÁLHATÓ IMPLANTCENTERBEN JELEZHETI: 1024. BUDAPEST, MARGIT KRT. 67.

PCR tesztünk és Antigén gyorstesztünk mintavétele a Mikrobiológiai Mintavételi Helyen történik a 1024. Budapest, Fényes Elek utca 1. címen (bejárat közvetlenül az utcafrontról).

Ellenanyag-, Antitest- és T-sejtes immunválasz tesztünk mintavétele az Implantcenter Klinikán belül található Mikrobiológiai Mintavételi Helyen történik 1024. Budapest, Margit krt. 67. címen (bejárat a Margit krt. és a Fényes Elek utca sarkán).

A mintavételt minden esetben a COVID és vérvételi tesztelésben jártas egészségügyi szakemberünk végzi.

FIZETÉS | ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK

A mintavételi helyszínen elsődlegesen bankkártyás fizetési lehetőség áll rendelkezésére, de kivételes esetben a készpénzes fizetés is lehetséges (Implantcenter klinikán).

Közvetlenül nincs lehetőség egészségpénztári kártyájával fizetni mintavevő helyünkön, de kollégáinknál tud egészségpénztári számlát igényelni (Implantcenter Klinika) minden tesztünkre, amellyel utána elindíthatja a visszaigénylési folyamatot egészségpénztáránál.

PCR TESZT

15:30 előtti mintavételezés esetében általában 4-6 órán belül kiküldik kollégáink a teszteredményt a megadott e-mail címre.

15:30 utáni mintavételezések esetében legfeljebb másnap 12 óráig küldik ki kollégáink a teszteredményt, a megadott e-mail címre.

PCR tesztelésre a szombati (8:00-12:00) és vasárnapi (8:00-11:00) nap folyamán is lehetőség van. A teszteredményeket ebben az esetben még aznap, legfeljebb 12 órán belül kiküldik kollégáink.

A mintavételt tapasztalt egészségügyi szakemberünk végzi egy speciális mintavételi eszközzel, amellyel szakszerűen az orrból és a garatból egyaránt vesz mintát az eredmény maximális hatékonyságának érdekében.

RT-PCR: A minták kiértékelése során CE IVD minősítéssel rendelkező műszereket és reagenseket, illetve a koronavírus RNS kinyerése céljából nagy hatékonyságú izoláló automatát használ laboratóriumunk. Ezt követően pedig a reverz transzkripciós RT-PCR-t szintén CE IVD minősítésű reagensekkel, a koronavírusra specifikus, 3 különböző gén kimutatásával végzik el kollégáink.

A mintavételt megelőző 4-6 órában nem ajánlott ételt, italt fogyasztani, fogat mosni, szájvizet használni, öblögetni, dohányozni, rágógumit/cukorkát/szopogatós tablettát fogyasztani.

Kérjük ennek szigorú betartását, mert ellenkező esetben a minta értékelhetetlen lesz. Az ebből adódó sikertelen vizsgálatokért felelősséget nem vállalunk!

IGEN: PCR tesztelésre a szombati (8:00-12:00) és vasárnapi (8:00-11:00) nap folyamán is lehetőség van. A teszteredményeket ebben az esetben még aznap, legfeljebb 12 órán belül kiküldik kollégáink.

Javasoljuk, hogy utazását mindig hivatalos szervtől származó írásbeli tájékoztatás alapján tervezze!

Az alábbi oldalon kiválaszthatja a kívánt célországot, majd megtekintheti, hogy milyen beutazási szabályok, esetleges korlátozások vannak érvényben ott:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

NEM: Hivatalos szakmai, tudományos cikkek és kutatások szerint egyetlen védőoltás sem befolyásolja, típustól és mennyiségtől függetlenül, a teszt eredményét. A PCR teszt az aktuális fertőzöttségről add visszajelzést.

ANTIGÉN GYORSTESZT

Antigén gyorstesztünk eredménye átlagosan 15 percen belül kiértékelésre kerül.

Igény esetén - 15-20 perc után - vissza lehet menni a helyszínre és nyomtatva átvehető az eredmény.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.

A mintavételt tapasztalt egészségügyi szakemberünk végzi egy speciális mintavételi eszközzel, amellyel szakszerűen az orrból vesz mintát az eredmény maximális hatékonyságának érdekében.

A vizsgálat kiértékelése CE IVD minősítésű, nagy érzékenységű immunokromatográfiás módszeren alapuló gyors teszttel történik, mely a korona vírus két fehérje komponensére (NP és S protein) van érzékenyítve.

A mintavétel megelőzően fél-1 órával az orrfújás, orrspray és egyéb légúti készítmény kerülendő, de nincs egyéb tilalom vagy követelmény. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani (alkoholos és koffein tartalmú ételek/italok viszont kerülendők), illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem.

Kérjük ennek betartását, mert ellenkező esetben a minta értékelhetetlen lesz. Az ebből adódó sikertelen vizsgálatokért felelősséget nem vállalunk!

Javasoljuk, hogy utazását mindig hivatalos szervtől származó írásbeli tájékoztatás alapján tervezze!

Az alábbi oldalon kiválaszthatja a kívánt célországot, majd megtekintheti, hogy milyen beutazási szabályok, esetleges korlátozások vannak érvényben ott:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

NEM: Hivatalos szakmai, tudományos cikkek és kutatások szerint egyetlen védőoltás sem befolyásolja, típustól és mennyiségtől függetlenül, a teszt eredményét. Az Antigén gyorsteszt az aktuális fertőzöttségről add visszajelzést.

COVID-19 ELLENANYAG TESZT – FERTŐZÉS UTÁNI ELLENANYAG TESZT (IgG N)

A mintavételt követően 6-8 órán belül kiküldik kollégáink a teszteredményt a megadott e-mail címre.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.

A mintavételt tapasztalt egészségügyi szakemberünk végzi könyökhajlati vénás vérből (vénapunkció), amely nem szükséges éhgyomorra, és a legminimálisabb vérmennyiség kerül levételre, így problémát se okozhat a levétel. Azonban mindenképpen jelezze kollégáink felé, hogyha bármilyen korábbi vagy fennálló problémája van a vérvétellel kapcsolatban (pl.: rosszullét, ájulás, stb.).

A COVID-19 fertőzés utáni ellenanyag-szint meghatározása minősített műszerrel és reagensekkel történik. A módszer alapja a kemilumineszcencia (ELICA). A vizsgálat során a koronavírus IgG (N) nukleokapszid fehérjéje ellen termelődött ellenanyag-szintet vizsgáljuk.

A teszt elvégzése előtt nincs semmilyen tilalom vagy követelmény, viszont ajánlott előtte a bő folyadék fogyasztása (víz), mely elősegíti a mintavételezést. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani (alkoholos és koffein tartalmú ételek/italok viszont kerülendők), illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem.

Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

COVID-19 fertőzés utáni ellenanyag tesztünk a SARS-CoV-2 IgG Nukleokapszid (N) fehérje elleni magas affinitású antitestek kimutatására szolgáló ellenanyagszint-vizsgálat.

Ez a szerológiai vizsgálat az immunrendszernek a fertőzésére adott válaszát, a pandémiát okozó koronavírus (SARS-CoV-2 vírus) Nukleokapszid („N”) proteinje ellen termelődött ellenanyagot mutatja ki. Tehát alkalmas a már korábban lezajlott fertőzés kimutatására, illetve alkalmas az olyan emberek kiszűrésére is, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

Bizonyos védőoltások esetében (a teljes vírust elölt formában tartalmazó oltásoknál) a vizsgálat pozitív eredményt adhat, amennyiben a szervezet immunrendszere az oltás eredményeként az „N” protein ellen is antitesteket termel.

A védőoltás felvételéről - az ellenanyag vizsgálat pozitív eredményét követően - mindenképpen a háziorvosával, kezelő orvosával kell megkonzultálnia, aki ismeri a kórtörténetét, és annak megfelelően javaslatot tud tenni arra, hogy mikor érdemes megkapnia és melyik típusú védőoltást.

Kiemelkedően magas ellenanyag-szint jelezhet frissen, a közelmúltban lezajlott fertőzést, melynek esetében érdemes lehet néhány hónapot várni a védőoltás felvételére.

Az IgG N vizsgálat választ ad arra, hogy az illető átesett-e a koronavírus fertőzésen, vagy ha a kínai vakcina, Sinopharm után képződtek a szervezetében antitestek. Amennyiben valaki a Sinopharm védőoltást kapta, vagy más legyengített kórokozón alapuló technikával készült oltást, sajnos nem lehet konkrétan megállapítani, hogy átesett-e már a fertőzésen (a más fajta technikával (pl.: mRNS) létrehozott védőoltások, feltehetően nem befolyásolják a teszt eredményét), mert ugyan az az IgG N antitest képződik a szervezetben mind vírusfertőzés esetén, mind a legyengített kórokozókon alapuló oltások után.

OLTÁS UTÁNI ANTITEST TESZT (IgG S)

A mintavételt követően 6-8 órán belül kiküldik kollégáink a teszteredményt a megadott e-mail címre.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.

A mintavételt tapasztalt egészségügyi szakemberünk végzi könyökhajlati vénás vérből (vénapunkció), amely nem szükséges éhgyomorra, és a legminimálisabb vérmennyiség kerül levételre, így problémát se okozhat a levétel. Azonban mindenképpen jelezze kollégáink felé, hogyha bármilyen korábbi vagy fennálló problémája van a vérvétellel kapcsolatban (pl.: rosszullét, ájulás, stb.).

A COVID-19 oltási utáni antitest-szint meghatározása minősített műszerrel és reagensekkel történik. A módszer alapja a kemilumineszcencia (ELICA). A vizsgálat során a koronavírus IgG (S) tüske fehérjéje ellen termelődött antitest-szintet vizsgáljuk.

A teszt elvégzése előtt nincs semmilyen tilalom vagy követelmény, viszont ajánlott előtte a bő folyadék fogyasztása (víz), mely elősegíti a mintavételezést. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani (alkoholos és koffein tartalmú ételek/italok viszont kerülendők), illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem.

Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

Oltás utáni antitest tesztünk a SARS-CoV-2 tüske-fehérje (S) elleni IgG antitestek meghatározására szolgáló, antitest-szint ellenőrző vizsgálat.

Ez a szerológiai vizsgálat az immunrendszernek az védőoltásra adott válaszát, a pandémiát okozó koronavírus tüske (Spike, „S”) fehérjéje elleni IgG S antitest-szintet mutatja ki, vagyis pozitív esetben, hogy kimutatható az új koronavírus elleni védőoltás következtében termelődő ellenanyag.

 • mRNS oltások esetében (pl.: Prfizer, Moderna) a 2. oltás után minimum 1 hét
 • Vektor alapú oltások esetében (pl.: AstraZeneca, Szputnyik) a 2. oltás után minimum 3 hét
 • Elölt vírust tartalmazó oltások esetében (pl.: Sinopharm) a 2. oltás után minimum 3-4 hét
 • Amennyiben felvette már a második oltását, és azt követően megvárta a szükséges időt (előző kérdésben szereplő időtartamok), de mégis negatív lett teszteredménye, akkor ajánljuk T-sejtes immunválasz tesztünket, mivel vannak olyan oltás típusok vagy sarkalatos esetek, amikor a szervezet nem termel antitestet az oltás hatására.

  Azonban a sejtes immunitás, vagyis a tartós és hosszú távú COVID-19 elleni védelem attól még kialakulhatott a szervezetben, amit T-sejtes immunválasz tesztünkkel ismerhet meg. Utóbbi vizsgálattal kiderülhet, hogy antitest hiány ellenére is védett-e a COVID-19 vírussal szemben, illetve hogy nem szükséges esetleg még egy oltást felvennie.

  Oltás utáni antitest tesztjét követően, amennyiben lelete negatív lett, szükség esetén keresse fel háziorvosát, kezelőorvosát, aki javaslatot tehet újabb vakcina beadására.

COVID-19 KOMBINÁLT ELLENANYAG TESZT (IgG N és IgG S)

A mintavételt követően 6-8 órán belül kiküldik kollégáink a teszteredményt a megadott e-mail címre.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.

A mintavételt tapasztalt egészségügyi szakemberünk végzi könyökhajlati vénás vérből (vénapunkció), amely nem szükséges éhgyomorra, és a legminimálisabb vérmennyiség kerül levételre, így problémát se okozhat a levétel. Azonban mindenképpen jelezze kollégáink felé, hogyha bármilyen korábbi vagy fennálló problémája van a vérvétellel kapcsolatban (pl.: rosszullét, ájulás, stb.).

A COVID-19 kombinált ellenanyag-szint meghatározása minősített műszerrel és reagensekkel történik. A módszer alapja a kemilumineszcencia (ELICA). A vizsgálat során a koronavírus két fehérjéje (S=tüske fehérje és N=nukleokapszid) ellen termelődött antitest-szintet is vizsgáljuk.

A teszt elvégzése előtt nincs semmilyen tilalom vagy követelmény, viszont ajánlott előtte a bő folyadék fogyasztása (víz), mely elősegíti a mintavételezést. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani (alkoholos és koffein tartalmú ételek/italok viszont kerülendők), illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem.

Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

COVID-19 kombinált ellenanyag teszt együttesen vizsgálja mind a SARS-CoV-2 IgG Nukleokapszid (N) antitestek szintjét, mind a SARS-CoV-2 tüske-fehérje (S) ellenanyagok szintjét.

Ez a szerológiai vizsgálat az immunrendszernek a fertőzésére adott válaszát és/vagy az védőoltásra adott válaszát mutatja ki, így alkalmas a már korábban lezajlott fertőzés kimutatására, alkalmas az olyan emberek kiszűrésére is, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen, valamint egyaránt alkalmas a védőoltás következtében termelődő ellenanyagok kimutatására. A vizsgálattal tehát megállapítható az oltás hatékonysága mellett, hogy a közelmúltban volt-e COVID-19 fertőzése akár tünetmentesen is.

 • Ajánljuk T-sejtes immunválasz tesztünket, mivel egy esetleges fertőzést követően folyamatosan csökken, vagy előfordul, hogy egyáltalán nem termelődik antitest a szervezetben, valamint vannak olyan oltás típusok vagy sarkalatos esetek, amikor a szervezet nem termel ellenanyagot az oltás hatására sem.

  Azonban a sejtes immunitás, vagyis a tartós és hosszú távú COVID-19 elleni védelem attól még kialakulhat a szervezetben, amit T-sejtes immunválasz tesztünkkel ismerhet meg. Utóbbi vizsgálattal kiderülhet, hogy antitest hiány ellenére is védett-e a COVID-19 vírussal szemben, illetve hogy nem szükséges esetleg még egy oltást felvennie.

T-SEJTES IMMUNVÁLASZ TESZT – SEJTES IMMUNITÁS VIZSGÁLAT

A mintavételt követően 48-72 órán belül kiküldik kollégáink a teszteredményt a megadott e-mail címre.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.

A mintavételt tapasztalt egészségügyi szakemberünk végzi könyökhajlati vénás vérből (vénapunkció), amely nem szükséges éhgyomorra, és a legminimálisabb vérmennyiség kerül levételre, így problémát se okozhat a levétel. Azonban mindenképpen jelezze kollégáink felé, hogyha bármilyen korábbi vagy fennálló problémája van a vérvétellel kapcsolatban (pl.: rosszullét, ájulás, stb.).

A vizsgálat a teljes vér T-sejtes stimulációját követően az interferon-gamma képződését ELISA (Enzyme-Linked Immunsorbent Assay) módszerrel mutatja ki.

A teszt elvégzése előtt nincs semmilyen tilalom vagy követelmény, viszont ajánlott előtte a bő folyadék fogyasztása (víz), mely elősegíti a mintavételezést. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani (alkoholos és koffein tartalmú ételek/italok viszont kerülendők), illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem.

Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

SARS-CoV-2 fertőzés vagy oltás hatására kialakult sejtes (celluláris) immunitás, azaz a T-sejtes immunválasz kimutatására szolgáló IGRA (interferon-gamma release assay) vizsgálat.

Az IGRA (Interferon-gamma release assay) módszerrel (EuroImmun) megvizsgálható a T-sejtes immunválasz a COVID-19 betegséget okozó (SARS-CoV-2) vírus jelenlétére alkalmas teszt. A vizsgálat akkor ad pozitív értéket, ha a vizsgált személy celluláris (sejtes) immunrendszere a vírus bizonyos fehérjéinek jelenlétére képes válaszolni, és gamma-interferon termelést indít – ez annak a jele, hogy vagy átesett a megbetegedésen (akár tünetmentesen is), vagy a felvett védőoltás kialakított a várt immunválaszt. A T-sejtes immunválaszt teszt a tartós és hosszú távú védettségről ad információt.

A vizsgálat az akut fertőzésről nem ad információt. A real time RT-PCR-rel és antigén gyorstesztekkel történő vírus fertőzés detektálását nem váltja ki. Aktuális fertőzésről nem ad információt.

Antitestek nem feltétlenül jelennek mindenkinél akár fertőzött volt, akár felvette a védőoltást, és mostanra kimutatásra került az is, hogy előfordulhat, hogy egy idő után nem detektálhatóak, nem kimutathatóak már a szervezetben. Azonban a T-sejtes immunválasszal már egy sejtszintű, tartós és hosszú távú védettséget lehet megállapítani a COVID-19 vírussal szemben.

NEM: T-sejtes immunválasz tesztünk nem váltja ki se a PCR tesztet, se az Antigén gyorstesztet, se a védettségi igazolványt, se más beutazási kötelezettséget, illetve egyelőre a kormány nem adott ki arra vonatkozóan rendelkezést, hogy védettségi igazolványt adna pozitív teszteredmény esetén.

A védőoltás típusától függetlenül, legalább 1 hónapnak kell eltelnie a 2. oltást követően a tesztig.