COVID-19 FERTŐZÉS UTÁNI ELLENANYAG TESZT

Kérjen kombinált COVID-19 antitest tesztet (SARS-CoV-2 tüske-fehérje (S) és nukleokapszid (N) elleni antitestek vizsgálata), amivel nem csak oltása hatékonyságát ismerheti meg, hanem egyben azt is, hogy volt-e már korábban vírusfertőzött!

FONTOS: Amennyiben úgy érzi, Önnek jelenleg is fennálló tünetei lehetnek, PCR tesztre van szüksége! 

SARS-CoV-2 IgG nukleokapszid (N) fehérje elleni magas affinitású antitestek kimutatására szolgáló ellenanyagszint-vizsgálat (vérből)

Előzetes ONLINE bejelentkezés szükséges!
Egyszerű, gyors, biztonságos ügyintézéssel és mintavétellel!

COVID FERTŐZÉS UTÁNI ELLENANYAG TESZT IGÉNYBEVÉTELÉNEK FOLYAMATA:

1. Kérjük, kattintson az „IDŐPONTFOGLALÁS Ellenanyag teszt” gombra 
2. Regisztráljon vagy jelentkezzen be időpontfoglalási felületünkön.
3. Időpontfoglalási oldalunkon válassza ki az igényelni kívánt teszt típusát és az Ön számára leginkább megfelelő időpontot.
4. A megadott időpontban jöjjön el a vizsgálati helyszínre
5. Ezt követően, pár perc alatt, elvégezzük az igényelt koronavírus tesztet
6. A teszt után egyenlítse ki a vizsgálat összegét*
7. A vizsgálatot és fizetést követően a regisztráció során megadott e-mail címére kiküldjük teszteredményét

ISMERJE MEG ÁLLAPOTÁT TESZTÜNKKEL: átesett-e már a COVID-19 vírusfertőzésen?

Ellenanyag tesztünk pozitív eredménye igazolja, hogy a szervezetben az új koronavírus elleni ellenanyag jelen van, így a lelete felhasználható a védettségi igazolvány igénylésénél a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján.

COVID FERTŐZÉS UTÁNI ELLENANYAG TESZT

Ez a szerológiai vizsgálat az immunrendszernek a fertőzésére adott válaszát, a pandémiát okozó koronavírus (SARS-CoV-2 vírus) Nukleokapszid („N”) proteinje ellen termelődött ellenanyagot mutatja ki. Tehát alkalmas a már korábban lezajlott fertőzés kimutatására, illetve alkalmas az olyan emberek kiszűrésére is, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

Bizonyos védőoltások esetében (a teljes vírust elölt formában tartalmazó oltásoknál) a vizsgálat pozitív eredményt adhat, amennyiben a szervezet immunrendszere az oltás eredményeként az „N” protein ellen is antitesteket termel.

Bármi legyen is a vizsgálat eredménye, továbbra is követni kell a kijárási és szociális korlátozásokra vonatkozó, jogszabályban előírt rendelkezéseket a fertőzés terjedésének megelőzése érdekében, a tesztek eredménye ugyanis nem mentesít ezek betartása alól.

A vizsgálat nem alkalmazható a következő esetek megválaszolására:

  • Aktuális fertőzőképesség meghatározása – ehhez PCR–vizsgálat szükséges!
  • Nem különíti el a korábban lezajlott infekciót az éppen aktívan zajló fertőzéstől!

Hogyan kell készülni a mintavételre? 
A tesztnek nincs előfeltétele. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani, illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem. Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

Mintavétel módja: vénás vérvétel (vénapunkció) (nem szükséges éhgyomorra)

Minta típusa: savó, natív vér

Specificitás, szenzitivitás a tesztleírás alapján: specificitás 99,55%, érzékenység a tünetek megjelenése után 15 nappal 99,37%, a PCR–pozitivitás után 15 nappal 98,81%

A vizsgálat ára most csak 5900 Ft kedvezményesen (9.000 Ft helyett)

A mintavétel ára: Laborcsomagunkra a vizsgálati díjon felül 2000 Ft vérvételi díjat számolunk fel.

Eredmény kiadása: 6-8 órán belül

COVID-19 FERTŐZÉS UTÁNI ELLENANYAG TESZT vizsgálati eredményének értelmezése:
IgG N teszt, vagyis a nukleokapszid fehérje elleni antitest-szint vizsgálata egy kvalitatív mérés, ezért a leleten szerepel vagy a POZITÍV vagy a NEGATÍV szó, illetve zárójelben (…COI) egy számszerű érték, ami az antitest szintet, azok mértékét mutatja.

A referencia tartomány >1 érték esetén tekinti pozitívnak az antitest szintet, <1 pedig negatívnak.

  • Pozitív az eredmény, ha a SARS-CoV-2 vírus elleni ellenanyag határérték feletti szinten kimutatható. A vizsgált páciens szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag jelen van.
    Az IgG N pozitív eredmény választ ad arra, hogy valaki átesett-e a koronavírus fertőzésen, vagy esetleg a kínai vakcina után alakult ki kellő mennyiségű antitest a szervezetében. Ha valaki kínai oltást kapott, vagy más legyengített kórokozón alapuló technikával készült oltást, már nem tudjuk megmondani biztosra, hogy átesett-e a fertőzésen, mert az oltás hatással lesz az antitestek számára.

  • Negatív az eredmény, ha a SARS-CoV-2 vírus elleni ellenanyag határérték alatt van. A vizsgált páciens szervezetében a koronavírus elleni ellenanyag nincs jelen.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.

COVID-19 ellenanyag teszt (IgG N) | Gyakran Ismételt Kérdések

A mintavételt követően 6-8 órán belül kiküldik kollégáink a teszteredményt a megadott e-mail címre.

A mintavételt tapasztalt egészségügyi szakemberünk végzi könyökhajlati vénás vérből (vénapunkció), amely nem szükséges éhgyomorra, és a legminimálisabb vérmennyiség kerül levételre, így problémát se okozhat a levétel. Azonban mindenképpen jelezze kollégáink felé, hogyha bármilyen korábbi vagy fennálló problémája van a vérvétellel kapcsolatban (pl.: rosszullét, ájulás, stb.).

A COVID-19 fertőzés utáni ellenanyag-szint meghatározása minősített műszerrel és reagensekkel történik. A módszer alapja a kemilumineszcencia (ELICA). A vizsgálat során a koronavírus IgG (N) nukleokapszid fehérjéje ellen termelődött ellenanyag-szintet vizsgáljuk.

A teszt elvégzése előtt nincs semmilyen tilalom vagy követelmény, viszont ajánlott előtte a bő folyadék fogyasztása (víz), mely elősegíti a mintavételezést. Nyugodtan lehet előtte ételt és italt fogyasztani (alkoholos és koffein tartalmú ételek/italok viszont kerülendők), illetve nincs egyéb kizáró tényezője sem.

Vizsgálatunkra az általános vérvételi feltételek vonatkoznak.

COVID-19 fertőzés utáni ellenanyag tesztünk a SARS-CoV-2 IgG Nukleokapszid (N) fehérje elleni magas affinitású antitestek kimutatására szolgáló ellenanyagszint-vizsgálat.

Ez a szerológiai vizsgálat az immunrendszernek a fertőzésére adott válaszát, a pandémiát okozó koronavírus (SARS-CoV-2 vírus) Nukleokapszid („N”) proteinje ellen termelődött ellenanyagot mutatja ki. Tehát alkalmas a már korábban lezajlott fertőzés kimutatására, illetve alkalmas az olyan emberek kiszűrésére is, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

Bizonyos védőoltások esetében (a teljes vírust elölt formában tartalmazó oltásoknál) a vizsgálat pozitív eredményt adhat, amennyiben a szervezet immunrendszere az oltás eredményeként az „N” protein ellen is antitesteket termel.

A védőoltás felvételéről - az ellenanyag vizsgálat pozitív eredményét követően - mindenképpen a háziorvosával, kezelő orvosával kell megkonzultálnia, aki ismeri a kórtörténetét, és annak megfelelően javaslatot tud tenni arra, hogy mikor érdemes megkapnia és melyik típusú védőoltást.

Kiemelkedően magas ellenanyag-szint jelezhet frissen, a közelmúltban lezajlott fertőzést, melynek esetében érdemes lehet néhány hónapot várni a védőoltás felvételére.

Az IgG N vizsgálat választ ad arra, hogy az illető átesett-e a koronavírus fertőzésen, vagy ha a kínai vakcina, Sinopharm után képződtek a szervezetében antitestek. Amennyiben valaki a Sinopharm védőoltást kapta, vagy más legyengített kórokozón alapuló technikával készült oltást, sajnos nem lehet konkrétan megállapítani, hogy átesett-e már a fertőzésen (a más fajta technikával (pl.: mRNS) létrehozott védőoltások, feltehetően nem befolyásolják a teszt eredményét), mert ugyan az az IgG N antitest képződik a szervezetben mind vírusfertőzés esetén, mind a legyengített kórokozókon alapuló oltások után.