Ilyen a covidos tüdőgyulladás, ha átéljük

"Az alábbi beszámoló egy olyan betegtől származik, aki megkapta mindkét oltást, mégis covidos tüdőgyulladással esett ágynak. Habár nem került kórházba, nagyon keményen kellett küzdenie a koronavírussal."

Meddig tart a COVID-19 elleni immunitás? Ne aggódjon!

"Az antitestek számának esése nem feltétlenül arra utal, hogy immunrendszerünk gyengébbé vált a koronavírussal szemben, de azt sem jelenti, hogy nem lehet hatékony vakcinát kifejleszteni - üzenik szakértők az elbizonytalanodó lakosságnak."

Egyszerre támadnak a vírusok

"A koronavírus-világjárvány miatti korlátozások teljesen megváltoztatták a vírusos megbetegedések szezonalitását. Az intézkedések feloldása több vírus egyidejű megjelenését okozta."

Kiderült min múlik, hogy milyen magas az ellenanyagszintünk oltás után

"A nem és a kor határozza meg döntően azt, hogy milyen magas ellenanyagszintet eredményez a szervezetben a Pfizer/BioNTech két vakcinája. "

Omikron: ezt tudnia kell, mielőtt pánikba esne az új variánsról

"Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyeztetési szakértő írt a koronavírus variánsairól, pontosabban a differenciált fertőzőképesség és a megbetegítő képesség fontosságáról"

A tervezettnél korábban indulhat az 5-11 évesek oltása

"A tervezettnél egy héttel korábban, már december 13-án elkezdik kiszállítani az Európai Unióban (EU) az 5-11 éves korosztálynak kifejlesztett, Pfizer-féle koronavírus-vakcinákat."

A Moderna jobban vizsgázott mint a Pfizer - ekkora a különbség

""A különböző betegség kategóriák kockázata mindkét vakcina esetében alacsony volt, mindkettő hatásos védelmet nyújt a COVID-19 betegség megelőzésében. "

Kutatók újabb védekezési módszert ismertek fel a koronavírussal szemben

"A tanulmány arra utal, hogy ezeknek az embereknek egy alcsoportja korábbi, közönséges náthát okozó szezonális koronavírus-fertőzések miatt rendelkezett az úgynevezett memória-T-sejtek megnövekedett mennyiségével, ez óvta meg őket az új típusú koronavírustól."

Mit mutat a koronavírus teszt az oltást követően?

"Ön is a közé a többmillió magyar közé tartozik, aki már megkapott legalább egy dózis COVID-19 elleni védőoltást? Érdekli, hogy kialakult-e valamilyen szintű védettsége az oltás után?"

Ezek lehetnek a koronavírus-fertőzés hosszú távú hatásai

"Milyen hosszú távú szövődményei lehetnek a koronavírusnak? Mire figyeljünk, ha már felgyógyultunk a betegségből? Hogyan kerülhetjük el a maradandó károsodásokat? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ azok az orvosok."

Rusvai Miklós a harmadik oltásról

"Rusvai Miklós virológus szerint a koronavírus ellen beadott emlékeztető dózis felfrissíti az immunrendszer memóriáját, az antitestek az oltás után három héttel érik el a legmagasabb szintjüket, hat hónap elteltével azonban a védőérték alá csökkennek."

Koronavírus: rájöttek, miért nem fertőz meg mindenkit

"Egy új kutatás magyarázatot talált arra, miért képes egyes emberek immunrendszere olyan gyorsan elbánni az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2), hogy a tesztjeik negatívnak bizonyulnak."