PCR TESZTEREDMÉNY akár 12 órán belül.

(amennyiben 15:30-ig érkezik tesztelésre; 15:30 utáni mintavételeinket legkésőbb másnap 12 óráig küldjük ki)

SÜRGŐSSÉGGEL EREDMÉNY 3 ÓRÁN BELÜL!*

Hivatalos, hatóságilag elfogadott vizsgálat. A PCR teszt a legérzékenyebb és legspecifikusabb vizsgálati módszer, amellyel a vírus jelenléte igazolható! Egyszerű, gyors, biztonságos ügyintézéssel és mintavétellel!

PCR TESZT IGÉNYBEVÉTELÉNEK FOLYAMATA:

 1. Regisztráljon vagy jelentkezzen be időpontfoglalási felületünkön vagy hívjon minket a +3614220808 számon.

 2.  Keresse fel mintavételi helyünket a 1024. Budapest, Fényes Elek utca 1. címen 
 3. A vizsgálatot követően, a regisztráció vagy időpontegyeztetés során megadott e-mail címére kiküldjük teszteredményét és számláját.

PCR TESZT ÁRA: 19500 Ft.

* Sürgősségi díj: 15000 Ft. Sürgősségi PCR tesztelés csak munkanapokon, hétfőtől péntekig, 08:00 és 15:30 közti mintavételek esetén érhető el. With 15000 HUF priority fee, only on weekdays 8 AM -3:30 PM.


A mintavételt tapasztalt egészségügyi szakemberünk végzi egy speciális mintavételi eszközzel, amellyel szakszerűen az orrból és a garatból egyaránt vesz mintát az eredmény maximális hatékonyságának érdekében.

RT-PCR: A minták kiértékelése során CE IVD minősítéssel rendelkező műszereket és reagenseket, illetve a koronavírus RNS kinyerése céljából nagy hatékonyságú izoláló automatát használ laboratóriumunk. Ezt követően pedig a reverz transzkripciós RT-PCR-t szintén CE IVD minősítésű reagensekkel, a koronavírusra specifikus, 3 különböző gén kimutatásával végzik el kollégáink.

A mintavételt megelőző 4-6 órában nem ajánlott ételt, italt fogyasztani, fogat mosni, szájvizet használni, öblögetni, dohányozni, rágógumit/cukorkát/szopogatós tablettát fogyasztani.

Kérjük ennek szigorú betartását, mert ellenkező esetben a minta értékelhetetlen lesz. Az ebből adódó sikertelen vizsgálatokért felelősséget nem vállalunk!

IGEN: PCR tesztelésre a szombati (8:00-12:00) és vasárnapi (8:00-11:00) nap folyamán is lehetőség van. A teszteredményeket ebben az esetben még aznap, legfeljebb 12 órán belül kiküldik kollégáink.

Javasoljuk, hogy utazását mindig hivatalos szervtől származó írásbeli tájékoztatás alapján tervezze!

Az alábbi oldalon kiválaszthatja a kívánt célországot, majd megtekintheti, hogy milyen beutazási szabályok, esetleges korlátozások vannak érvényben ott:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

NEM: Hivatalos szakmai, tudományos cikkek és kutatások szerint egyetlen védőoltás sem befolyásolja, típustól és mennyiségtől függetlenül, a teszt eredményét. A PCR teszt az aktuális fertőzöttségről add visszajelzést.

FONTOS ELŐZETES INFORMÁCIÓK!

 • kérjük, figyelmesen olvassa el a honlapunkon található információkat
 • kérjük, a koronavírus vizsgálatra lehetőleg egyedül érkezzen (18 éven aluliakkal egy kísérő érkezhet)
 • mintavételi helységünkben egyszerre csak egy vizsgált személy tartózkodhat

A mintavételt megelőző lehetőség szerint 4-6 órában kérjük, hogy ne egyen vagy igyon, ne mosson fogat, ne használjon szájvizet, ne öblögessen, ne dohányozzon, kerülje a rágógumi, cukorka, szopogatós tabletta fogyasztását. Kérjük ennek betartását, mert ellenkező esetben a minta értékelhetetlen lesz. Az ebből adódó sikertelen vizsgálatokért felelősséget nem vállalunk!

Amennyiben a koronavírus jellemző tünetei már egyértelműen megjelentek (38 ֯C feletti láz, száraz köhögés, légszomj, nehézlégzés, fáradékonyság, szaglás- és ízlelésvesztés), kérjük, jelezze kollégáinknak a mintavételt megelőzően és sürgősen vegye fel a kapcsolatot háziorvosával, vagy hívja a 06 80 277 455, vagy 06 80 277 456 központi információs vonalat.

Mikor VÉGEZTESSEN tesztet?

 • Ha bármilyen okból szüksége van egy hatóságilag, hivatalosan elismert koronavírus tesztre
 • Ha aggódik saját egészségi állapota miatt, vagy tart a lehetséges súlyos tünetektől
 • Ha aggódik környezete, családtagjai miatt, nehogy megfertőzze Őket
 • Ha egy háztartásban él idős rokonával és szeretné Őt biztonságban tudni
 • Ha úgy gondolja, hogy enyhe tünetekkel, vagy tünet nélkül a közelmúltban már átesett a fertőzésen
 • Ha munkáltatóként szeretné munkatársait biztonságban tudni és vállalatuk működését fenntartani, elkerülni
 • Ha szeretne segíteni vérplazmájával súlyos állapotú, koronavírus fertőzött embertársain és meg szeretne bizonyosodni arról, hogy már átesett a fertőzésen
 • Ha olyan országba szeretne utazni, ahova kizárólag negatív koronavírus teszt birtokában léphet be
 • Ha külföldről történő hazaérkezést követően szeretné elkerülni az esetleges karantént
 • Ha olyan egészségügyi ellátást szeretne igénybe venni, amelynek feltétele, hogy negatív koronavírus teszttel rendelkezzen
 • Ha gyanús tüneteket észlel magán (pl.: elhúzódó láz nélküli légúti tünetek)
 • Ha az elmúlt időszakban felmerül, hogy koronavírus fertőzöttel találkozott
 • Ha munkavégzése szempontjából fontos, akár környezete (ügyfelei, munkatársai) tekintetében, akár saját védelmében, hogy tisztában legyen vele, fertőzött-e
 • Ha munkáját az elvégzendő feladatok természete miatt csak negatív teszt birtokában végezheti
 • Ha bármely más okból szeretne tesztet végeztetni és nem áll fenn kizáró ok

PCR teszt Budapest 2. kerület, leggyorsabb PCR teszt, PCR teszt eredmény 4 órán belül

PCR TESZTELÉSRŐL:

Orrból és garatból vett mintából történik a koronavírus PCR tesztelése. A mintavételt speciális mintavételi eszközzel, képzett egészségügyi dolgozó végzi.

A vizsgálat a vírus RNS-ét, azaz magát a vírust mutatja ki legkorábban a fertőzést követő 1-3 nappal a garat nyálkahártyájából vett mintából a vírus genetikai jellemzőjének vizsgálatával (PCR, azaz polimeráz-láncreakció). Ez a pozitivitás mindaddig fennáll, ameddig a betegség tart. Pozitív teszt után végzett negatív teszttel mutatható ki, hogy a betegség már nincs jelen a szervezetben. A PCR vizsgálat beletartozik az állami teszt regiszterbe és eljárásrend szerinti jelentési kötelezettsége van.

PCR teszt Budapest II. kerület, leggyorsabb PCR teszt, PCR teszt eredmény 4 órán belül

A PCR teszt előnye, hogy a betegség korai fázisában is kimutatható a vírus, de előfordulhat, hogy akkor végzik el (a lappangási idő elején), amikor a vírus még nem mutatható ki a vett mintából, ezért szükséges lehet a teszt megismétlése. A vírus a gyógyulást követően eltűnik a nyálkahártyáról, így korábbi pozitív teszt esetén, 48 óra eltéréssel vett, két negatív eredmény gyógyulást jelenthet.

A PCR teszt alkalmas a betegség gyanújának megerősítésére, a betegség diagnózisának felállítására és a gyógyulás igazolására, valamint kontaktok vizsgálatára. Problémát okozhat a nem megfelelő mintavétel, ami két dolgot is jelenthet: maga a mintavétel nem tartalmaz elegendő vírust, vagy a lappangási idő túl korai szakaszában történt.

A vizsgálati helyszínen levett mintákat egy, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által akkreditált központi mikrobiológia labor dolgozza fel, majd a kiértékelt eredmények az aktuálisan érvényes eljárásrend értelmében a hivatalos járványügyi adatbázisban kerülnek rögzítésre.

A hivatalos PCR, koronavírus teszt vizsgálati eredménye:

Az eredmény: „negatív” vagy „pozitív” vagy „nem értékelhető” lehet:

 • „pozitív” teszteredmény esetén elmondható, hogy jelen van a koronavírus szervezetében. Ebben az esetben kérjük sürgősen vegye fel a kapcsolatot háziorvosával, vagy hívja a 06 80 277 455, vagy 06 80 277 456 központi információs vonalat.
 • „negatív” teszteredmény esetén elmondható, hogy nincs jelen a koronavírus szervezetében, de ismétlés szükséges néhány esetben (pl.: két koronavírus tesztet igénylő tevékenységek esetén)
 • „nem értékelhető” eredmény esetén a PCR teszt ismétlése szükséges.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.