PCR teszt – hivatalos, hatóságilag elfogadott vizsgálat - utazáshoz is!

(Előzetes ONLINE bejelentkezéssel könnyedén teszteltetheti magát!)

A PCR teszt a legérzékenyebb és legspecifikusabb vizsgálati módszer, amellyel a vírus jelenléte igazolható!
Egyszerű, gyors, biztonságos ügyintézéssel és mintavétellel!

PCR TESZT IGÉNYBEVÉTELÉNEK FOLYAMATA:

 1. Kérjük, kattintson az „IDŐPONTFOGLALÁS Hivatalos PCR tesztre” gombra

 2. Regisztráljon vagy jelentkezzen be időpontfoglalási felületünkön.

 3. Időpontfoglalási oldalunkon válassza ki az igényelni kívánt teszt típusát és az Ön számára leginkább megfelelő időpontot.

 4. A megadott időpontban jöjjön el a vizsgálati helyszínre és egyenlítse ki a vizsgálat összegét.

 5. Ezt követően elvégezzük az igényelt koronavírus vizsgálat mintavételezését és tesztelését.

 6. A vizsgálatot követően, a regisztráció során megadott e-mail címére kiküldjük teszteredményét és számláját.

FONTOS ELŐZETES INFORMÁCIÓK!

 • kérjük, figyelmesen olvassa el a honlapunkon található információkat
 • kérjük, a koronavírus vizsgálatra lehetőleg egyedül érkezzen (18 éven aluliakkal egy kísérő érkezhet)
 • mintavételi helységünkben egyszerre csak egy vizsgált személy tartózkodhat

A mintavételt megelőző lehetőség szerint 4-6 órában kérjük, hogy ne egyen vagy igyon, ne mosson fogat, ne használjon szájvizet, ne öblögessen, ne dohányozzon, kerülje a rágógumi, cukorka, szopogatós tabletta fogyasztását. Kérjük ennek betartását, mert ellenkező esetben a minta értékelhetetlen lesz. Az ebből adódó sikertelen vizsgálatokért felelősséget nem vállalunk!

Amennyiben a koronavírus jellemző tünetei már egyértelműen megjelentek (38 ֯C feletti láz, száraz köhögés, légszomj, nehézlégzés, fáradékonyság, szaglás- és ízlelésvesztés), kérjük, jelezze kollégáinknak a mintavételt megelőzően és sürgősen vegye fel a kapcsolatot háziorvosával, vagy hívja a 06 80 277 455, vagy 06 80 277 456 központi információs vonalat.

Mikor VÉGEZTESSEN tesztet?

 • Ha bármilyen okból szüksége van egy hatóságilag, hivatalosan elismert koronavírus tesztre
 • Ha aggódik saját egészségi állapota miatt, vagy tart a lehetséges súlyos tünetektől
 • Ha aggódik környezete, családtagjai miatt, nehogy megfertőzze Őket
 • Ha egy háztartásban él idős rokonával és szeretné Őt biztonságban tudni
 • Ha úgy gondolja, hogy enyhe tünetekkel, vagy tünet nélkül a közelmúltban már átesett a fertőzésen
 • Ha munkáltatóként szeretné munkatársait biztonságban tudni és vállalatuk működését fenntartani, elkerülni
 • Ha szeretne segíteni vérplazmájával súlyos állapotú, koronavírus fertőzött embertársain és meg szeretne bizonyosodni arról, hogy már átesett a fertőzésen
 • Ha olyan országba szeretne utazni, ahova kizárólag negatív koronavírus teszt birtokában léphet be
 • Ha külföldről történő hazaérkezést követően szeretné elkerülni az esetleges karantént
 • Ha olyan egészségügyi ellátást szeretne igénybe venni, amelynek feltétele, hogy negatív koronavírus teszttel rendelkezzen
 • Ha gyanús tüneteket észlel magán (pl.: elhúzódó láz nélküli légúti tünetek)
 • Ha az elmúlt időszakban felmerül, hogy koronavírus fertőzöttel találkozott
 • Ha munkavégzése szempontjából fontos, akár környezete (ügyfelei, munkatársai) tekintetében, akár saját védelmében, hogy tisztában legyen vele, fertőzött-e
 • Ha munkáját az elvégzendő feladatok természete miatt csak negatív teszt birtokában végezheti
 • Ha bármely más okból szeretne tesztet végeztetni és nem áll fenn kizáró ok

PCR teszt Budapest 2. kerület, leggyorsabb PCR teszt, PCR teszt eredmény 4 órán belül

PCR TESZTELÉSRŐL:

Orrból és garatból vett mintából történik a koronavírus PCR tesztelése. A mintavételt speciális mintavételi eszközzel, képzett egészségügyi dolgozó végzi.

A vizsgálat a vírus RNS-ét, azaz magát a vírust mutatja ki legkorábban a fertőzést követő 1-3 nappal a garat nyálkahártyájából vett mintából a vírus genetikai jellemzőjének vizsgálatával (PCR, azaz polimeráz-láncreakció). Ez a pozitivitás mindaddig fennáll, ameddig a betegség tart. Pozitív teszt után végzett negatív teszttel mutatható ki, hogy a betegség már nincs jelen a szervezetben. A PCR vizsgálat beletartozik az állami teszt regiszterbe és eljárásrend szerinti jelentési kötelezettsége van.

PCR teszt Budapest II. kerület, leggyorsabb PCR teszt, PCR teszt eredmény 4 órán belül

A PCR teszt előnye, hogy a betegség korai fázisában is kimutatható a vírus, de előfordulhat, hogy akkor végzik el (a lappangási idő elején), amikor a vírus még nem mutatható ki a vett mintából, ezért szükséges lehet a teszt megismétlése. A vírus a gyógyulást követően eltűnik a nyálkahártyáról, így korábbi pozitív teszt esetén, 48 óra eltéréssel vett, két negatív eredmény gyógyulást jelenthet.

A PCR teszt alkalmas a betegség gyanújának megerősítésére, a betegség diagnózisának felállítására és a gyógyulás igazolására, valamint kontaktok vizsgálatára. Problémát okozhat a nem megfelelő mintavétel, ami két dolgot is jelenthet: maga a mintavétel nem tartalmaz elegendő vírust, vagy a lappangási idő túl korai szakaszában történt.

A vizsgálati helyszínen levett mintákat egy, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által akkreditált központi mikrobiológia labor dolgozza fel, majd a kiértékelt eredmények az aktuálisan érvényes eljárásrend értelmében a hivatalos járványügyi adatbázisban kerülnek rögzítésre.

A hivatalos PCR, koronavírus teszt vizsgálati eredménye:

Az eredmény: „negatív” vagy „pozitív” vagy „nem értékelhető” lehet:

 • „pozitív” teszteredmény esetén elmondható, hogy jelen van a koronavírus szervezetében. Ebben az esetben kérjük sürgősen vegye fel a kapcsolatot háziorvosával, vagy hívja a 06 80 277 455, vagy 06 80 277 456 központi információs vonalat.
 • „negatív” teszteredmény esetén elmondható, hogy nincs jelen a koronavírus szervezetében, de ismétlés szükséges néhány esetben (pl.: két koronavírus tesztet igénylő tevékenységek esetén)
 • „nem értékelhető” eredmény esetén a PCR teszt ismétlése szükséges.

A teszteredményeinken magyar és (díjmentesen) angol nyelven egyaránt feltüntetésre kerülnek az információk és az eredmények.

PCR teszt | Gyakran Ismételt Kérdések

15:30 előtti mintavételezés esetében általában 4-6 órán belül kiküldik kollégáink a teszteredményt a megadott e-mail címre.

15:30 utáni mintavételezések esetében legfeljebb másnap 12 óráig küldik ki kollégáink a teszteredményt, a megadott e-mail címre.

PCR tesztelésre a szombati (8:00-12:00) és vasárnapi (8:00-11:00) nap folyamán is lehetőség van. A teszteredményeket ebben az esetben még aznap, legfeljebb 12 órán belül kiküldik kollégáink.

A mintavételt tapasztalt egészségügyi szakemberünk végzi egy speciális mintavételi eszközzel, amellyel szakszerűen az orrból és a garatból egyaránt vesz mintát az eredmény maximális hatékonyságának érdekében.

RT-PCR: A minták kiértékelése során CE IVD minősítéssel rendelkező műszereket és reagenseket, illetve a koronavírus RNS kinyerése céljából nagy hatékonyságú izoláló automatát használ laboratóriumunk. Ezt követően pedig a reverz transzkripciós RT-PCR-t szintén CE IVD minősítésű reagensekkel, a koronavírusra specifikus, 3 különböző gén kimutatásával végzik el kollégáink.

A mintavételt megelőző 4-6 órában nem ajánlott ételt, italt fogyasztani, fogat mosni, szájvizet használni, öblögetni, dohányozni, rágógumit/cukorkát/szopogatós tablettát fogyasztani.

Kérjük ennek szigorú betartását, mert ellenkező esetben a minta értékelhetetlen lesz. Az ebből adódó sikertelen vizsgálatokért felelősséget nem vállalunk!

IGEN: PCR tesztelésre a szombati (8:00-12:00) és vasárnapi (8:00-11:00) nap folyamán is lehetőség van. A teszteredményeket ebben az esetben még aznap, legfeljebb 12 órán belül kiküldik kollégáink.

Javasoljuk, hogy utazását mindig hivatalos szervtől származó írásbeli tájékoztatás alapján tervezze!

Az alábbi oldalon kiválaszthatja a kívánt célországot, majd megtekintheti, hogy milyen beutazási szabályok, esetleges korlátozások vannak érvényben ott:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

NEM: Hivatalos szakmai, tudományos cikkek és kutatások szerint egyetlen védőoltás sem befolyásolja, típustól és mennyiségtől függetlenül, a teszt eredményét. A PCR teszt az aktuális fertőzöttségről add visszajelzést.